El Congrés admet a tràmit per la mínima la llei d'habitatge i pobresa energètica

La iniciativa, impulsada per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), va ser rebutjada en 2013 pel PP.

El Congrés admet a tràmit per la mínima la llei d\'habitatge i pobresa energètica
El Congrés admet a tràmit per la mínima la llei d'habitatge i pobresa energètica

El Congrés admet a tràmit la llei d'emergència habitacional i pobresa energètica que va ser impulsada per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) i que aquest dimarts ha presentat a la cambra baixa En Comú Podem. 

Després de nou anys de lluita de la plataforma, entra al Congrés aquesta iniciativa legislativa popular, que va tombar el PP el 2013, i que demana fomentar la vivenda social, posar fi als desnonaments i garantir un lloguer assequible.

L'inici del tràmit de la proposició de llei d'emergència habitacional ha sigut admesa per la mínima, ja que ha aconseguit la majoria simple que es requeria a la cambra baixa, a pesar dels vots en contra del PP i Ciutadans i l'abstenció del PNB. 

La mesura demana la dació en pagament retroactiva, un lloguer assequible, l'impuls de la vivenda social, garantir el subministrament energètic i eliminar els desnonaments.

La iniciativa, gestada a partir de la crisi, va arribar al parlament espanyol en 2013 amb un milió i mig de firmes, però la majoria absoluta del PP la va tombar.

La llei proposada per Podem, Compromís, Esquerra Republicana de Catalunya i Bildu, té una segona oportunitat, ja que comença ara la tramitació i cada grup podrà introduir-hi modificacions abans de la votació definitiva.

També et pot interessar

stats