El Congrés adaptarà l’hemicicle després del nomenament d’Echenique com a portaveu d'UP

El seu nou càrrec l'obliga a asseure's en primera línia, una situació per a la qual la cambra no està adaptada.

El diputat d’Unides Podem Pablo Echenique al Congrés
El diputat d’Unides Podem Pablo Echenique al Congrés / Mariscal (Efe)

El Congrés estudia l'accessibilitat de l'hemicicle després del nomenament de Pablo Echenique com a portaveu parlamentari d'Unides Podem. El diputat pateix una atròfia muscular espinal que l'obliga a desplaçar-se en cadira de rodes.

En la darrera legislatura, Echenique tenia l'escó situat a la part més alta de la cambra, conegut com el galliner, on es pot accedir a través d'un ascensor. A més, el sistema informàtic es va adaptar perquè poguera votar.

Ara, el nou càrrec l'obliga a asseure's en primera línia, una situació per a la qual les instal·lacions de l'hemicicle no estan adaptades, ja que s'hi accedeix a través d'escales. De fet, Echenique ha seguit el debat d'investidura, celebrat aquestes últimes setmanes, des del centre de la sala.

El diputat aragonés tampoc no tindrà accés a la tribuna, des d'on els portaveus es dirigeixen al Congrés en les seues intervencions. Fins ara, Echenique es dirigia al ple en una taula que se li facilitava, juntament amb un micròfon, i que es col·locava prop de la taula de les taquígrafes, al centre de l'hemicicle.

També et pot interessar

stats