El Congrés acorda que Pedro Sánchez torne a donar explicacions sobre el Brexit

Compareixerà a petició del PP i després que el negociador europeu, Michel Barnier, faça balanç de la situació actual.

Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu
Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu

La junta de portaveus del Congrés ha aprovat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, torne a comparéixer davant del ple de la cambra baixa per a exposar la posició d'Espanya davant del Brexit.  Es tracta d'una compareixença, sol·licitada pel PP, que encara no té data i que possiblement serà per a l'última setmana d'aquest mes.

Sánchez ja va comparéixer per a parlar de l'eixida del Regne Unit de la Unió Europea el passat 12 de desembre, en una sessió en què també va informar de la situació a Catalunya. Al gener, el PP va tornar a sol·licitar que el president compareguera per a informar dels plans de contingència que prepara el seu govern davant d’un Brexit sense acord.

Després del balanç de Barnier

La compareixença de Sánchez no s'ha inclòs en l'orde del dia del ple de la setmana que ve perquè, precisament, el dia 19 està previst que el negociador europeu del Brexit, el comissari Michel Barnier, comparega davant de la comissió mixta per a la Unió Europea.

Els grups han acordat escoltar primer el balanç de situació que farà Barnier i, previsiblement, citaran Sánchez la setmana següent, l'última sessió plenària de febrer. 

A principis de gener el Parlament britànic va rebutjar l'acord segellat amb el Regne Unit, però la setmana passada va ordenar a la primera ministra, Theresa May, que obrira una nova negociació

Així mateix, l'executiu espanyol té pendent aprovar un decret llei amb els plans de contingència davant d’una eixida abrupta, amb la previsió que el convalide el Congrés abans del 29 de març (la data prevista per a consumar la ruptura).

També et pot interessar

stats