Conflicte urbanístic entre la Generalitat i l'Ajuntament de Dénia

El consistori portarà al jutjat les normes urbanístiques transitòries aprovades pel Govern Valencià.

Dénia
Dénia / À Punt Mèdia

Dos mesos després d'entrar en vigor les normes urbanístiques transitòries de Dénia aprovades pel Consell, l'Ajuntament ha anunciat que interposarà un recurs contenciós administratiu per considerar que és contrari al model de ciutat que volen. Asseguren que l'edificabilitat i la classificació d'algunes zones contradiuen el pla general que està en tramitació.

En la Conselleria d'Habitatge afirmen que aquestes normes responen a la necessitat urgent d'un planejament urbanístic fins que s'aprove el pla general. A més, diuen haver tingut en compte les consideracions municipals que hagen estat justificades.

Aquesta situació no és la millor per als inversors que no tenen garantida la seguretat jurídica, fet que repercuteix directament en l'economia. En aquest sentit, Benito Mestre, vicepresident del Cercle Empresarial de la Marina Alta, assenyala que "s'ha generat una inseguretat jurídica increïble que ha creat una falta de confiança en el sector als inversors i als xicotets empresaris del municipi".

Després d'un any i mig sense normativa urbanística, quatre plans generals tombats als jutjats i el del 1972 suspés per la Generalitat per la seua antiguitat, Dénia va aconseguir a finals del 2018 un planejament urbanístic transitori. El definitiu està quasi enllestit per a quedar aprovat en ple. No obstant això, la Conselleria d'Habitatge tindrà després l'última paraula per a donar llum verda al pla general estructural de Dénia.

També et pot interessar

stats