Confisquen 175 quilos de cocaïna al port de València

La Guàrdia Civil i l'Agència Tributària han incautat prop de dos tones d'estupefaents al recinte portuari des del gener

Imatge d'arxiu del port de València / EuropaPress
Imatge d'arxiu del port de València / EuropaPress

La Guàrdia Civil i el Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària han incautat una partida de 175 quilos de cocaïna al port de València, ocults en motxilles dins d'un contenidor provinent d'Amèrica Central, mitjançat el procediment del ganxo perdut

El carregament de droga es va interceptar el dilluns 17 de maig, en el marc de les actuacions de la Unitat d'Anàlisi de Risc de la Duana Marítima de València. Aquesta és la huitena confiscació al port d'enguany i eleva a 1.988 quilos la quantitat d'estupefaents incautada. 

El procediment del ganxo perdut consisteix a introduir la droga dins d'un carregament del tràfic comercial internacional, manipulant els precintes del depòsit, sense coneixement de l'importador i, en la gran majoria dels casos, tampoc de l'exportador. L'organització criminal prepara el rescat al port de destinació aprofitant l'operativa de les terminals i del transport.

Segons explica la Guàrdia Civil en una nota, la posició estratègica del port de València i l'alt nivell d'operacions ha convertit el recinte en una porta d'entrada de substàncies estupefaents als països europeus. 

També et pot interessar

stats