Confirmen l'arxivament de la compra de Valmor per a rescatar la Fórmula 1

La jutge retrau a la Generalitat que no haja proposat diligències concretes d'investigació.

Confirmen l'arxivament de la compra de Valmor per a rescatar la Fórmula 1
Confirmen l'arxivament de la compra de Valmor per a rescatar la Fórmula 1

La jutge ha confirmat l'arxivament de la investigació sobre la compra de Valmor, com a fórmula per al rescat del Gran Premi de Fórmula 1 de València, que va ordenar l'expresident de la Generalitat Alberto Fabra.

La jutge insisteix en el seu criteri, compartit per la Fiscalia, que no va haver-hi delicte en aquella adquisició per un euro a canvi d'assumir els deutes i confirma així la seua decisió de maig. D'aquesta manera, respon al recurs de reforma que va presentar la Generalitat, que en realitat constitueix un formalisme previ al vertader recurs, que serà el que el Consell presente davant de l'Audiència de València.

En l'acte, la jutge retrau a la Generalitat que no haja proposat diligències concretes d'investigació, i també assenyala que, d'acord amb el seu criteri, la solució de comprar Valmor no semblava ni arbitrària ni il·legal en el moment en què es va adoptar.

El sumari central per suposades il·legalitats en l'organització del Gran Premi de València es va dividir en diverses peces, una de les quals era la relativa al rescat, que ha sigut arxivada. En aquesta peça no hi havia cap imputat, segons fonts jurídiques.

En la resolució d'arxiu signada al maig s'assenyalava també que no hi ha indicis que hi haguera arbitrarietat en la solució que es va acordar per al Gran Premi, ni irregularitats econòmiques, i per a això es basava en un informe del Tribunal de Comptes.

El Gran Premi de Fórmula 1, acollit per València entre 2008 i 2012, va donar lloc també a una altra peça, en la qual estava inculpat Camps per presumptes irregularitats en la construcció del circuit de Fórmula 1, que també va ser arxivada.

També et pot interessar

stats