Es confirmen cinc candidatures de Podem per a presidir la Generalitat

Els candidats a les primàries són Rubén Martínez Dalmau, María Giménez, Àngels Varó, José Luis Valdés i Rafa Aguado.

Es confirmen cinc candidatures de Podem per a presidir la Generalitat
Es confirmen cinc candidatures de Podem per a presidir la Generalitat

Un total de cinc candidatures s'han confirmat per a optar a ser la persona candidata de Podem a la presidència de la Generalitat en les eleccions autonòmiques de 2019. Entre els candidats figuren Rubén Martínez Dalmau, María Giménez, Àngels Varó, José Luis Valdés i Rafa Aguado.

D’aquesta manera, hi ha un total de tres candidatures definitives i una independent amb dos aspirants a ser cap de llista.

En el cas del catedràtic Rubén Martínez Dalmau, de la candidatura Endavant Podem, compta amb el suport del secretari general de Podem, Antonio Estañ i de la diputada autonòmica Beatriu Gascó. En les llistes figuren l'alcalde Vinaròs, Enric Pla; la senadora Pilar Lima i els diputats autonòmics César Jiménez, Beatriu Gascó i Cristina Cabedo.

S'ha confirmat també la candidatura de la regidora de Podem a Sagunt María Giménez, dins de la candidatura ‘Renaix Podem’, que es defineix com a feminista, municipalista i "rebel". En aquesta candidatura figuren l'exsecretari general de Podem Antonio Montiel, la diputada nacional Rosana Pastor, el diputat autonòmic Jordi Alamán o José Antonio Copete.

Una tercera candidatura és la de Marea Oberta que proposa a la professora il·licitana d'Ètica i Filosofia i membre de l'executiva autonòmica Àngels Varó com a candidata a la presidència del govern valencià. En aquesta candidatura figura, a més, la secretària d'Organització de Podem, Lidia Montero.

A més s'han presentat dos candidats independents per a encapçalar la llista autonòmica, José Luis Valdés i Rafa Aguado, i vint persones s'han inscrit com a independents per a formar part de la candidatura a les Corts.

Segons el calendari establit per a les primàries, fins al 19 de novembre es durà a terme la campanya electoral i els debats, mentre que del 20 al 25 de novembre seran les votacions, i l'endemà passat es proclamaran els resultats, una vegada verificats. 

També et pot interessar

stats