Condemnen Correa i Crespo a tres anys de presó pels contractes de Fitur de l'Ajuntament de Jerez

La sentència els atribueix delictes continuats de falsedat i prevaricació i els condemna també a set anys d'inhabilitació.

D'esquerra a dreta els membres de la trama Gürtel Pablo Crespo i Francisco Correa
D'esquerra a dreta els membres de la trama Gürtel Pablo Crespo i Francisco Correa / Efe

L'Audiència Nacional ha condemnat el cap de Gürtel, Francisco Correa, i el seu número dos, Pablo Crespo, a tres anys de presó per l'adjudicació de contractes per part de l'Ajuntament de Jerez per a Fitur 2004. La sentència els atribueix delictes continuats de falsedat comesa per funcionari públic i prevaricació. Els condemna també a set anys d'inhabilitació.

Els magistrats també han condemnat a dos anys i tres mesos de presó l'exempleat de les empreses de Gürtel Javier Nombela i a un any i dos mesos Isabel Jordán, exadministradora de societats de la trama. Queden absolts per prescripció cinc funcionaris del consistori acusats en aquesta causa.

El judici investigava l'adjudicació de tres contractes a empreses de la Gürtel amb motiu de la Fira de Turisme per valor de 355.000 euros. Un correspon a l'estand de l'Ajuntament de la ciutat andalusa, l’altre va ser per a un espectacle eqüestre a la plaça Mayor de Madrid i el tercer per a un espectacle flamenc al parc del Retiro.

També et pot interessar

stats