Condemnen Ciutadans a reincorporar com a afiliat un regidor de Bétera expulsat

El partit el va fer fora després de trencar la disciplina de votar-se a si mateix com a alcalde, en lloc d'abstindre's.

El regidor de Bétera, Pedro Gallén, expulsat de Ciutadans. Europa Press
El regidor de Bétera, Pedro Gallén, expulsat de Ciutadans. Europa Press

La secció sisena de l'Audiència de València ha anul·lat la decisió de Ciutadans d'expulsar del partit un regidor de Bétera, Pedro Gallén, i ha condemnat la formació taronja a reincorporar-lo com a afiliat. Ciutadans va expulsar-lo després de trencar la disciplinar de vot i votar-se a si mateix com a alcalde, en lloc d'abstindre's, tal com havia proposat la formació.

El regidor, que va quedar adjunt al grup de no adscrits i va perdre la condició de portaveu del grup municipal de Cs, va al·legar que el partit va començar l'expedient disciplinari pel final, ja que primer el van expulsar i després es va iniciar aquest procés.

A més, Gallén ha assegurat que es donaven tots els requisits per a considerar aquesta resolució "nul·la de ple dret" per falta de notificació, per absència del tràmit d'audiència prèvia i per notificar la decisió directament a l'Ajuntament sense que ell ho sabera.

La sala ha donat la raó a l'edil en contra del criteri del jutjat, puix assenyala que en aquest cas no van adoptar les previsions incloses en els estatuts del partit ja que va decidir l'expulsió definitiva, que no pot constituir una mesura cautelar com podria ser la suspensió de militància.

També et pot interessar

stats