Condemnen Alfonso Grau a quatre anys de presó per blanqueig

L'Audiència de València considera provat que va acceptar dos rellotges de luxe d'un empresari a canvi de contractes municipals.

Alfonso Grau

L'Audiència Provincial de València ha condemnat l'exvicealcalde de València, Alfonso Grau, a quatre anys de presó per suborn i blanqueig en el cas dels rellotges que li va regalar l'empresari Urbano Catalán.

En concret, el tribunal condemna el que va ser número dos de Rita Barberà a nou mesos de presó per suborn i l'acusa d'haver acceptat en 2010 i 2011 dos rellotges de luxe per part de Catalán, un dels empresaris que contractaven amb l'Ajuntament de València. A més, dicta tres anys i tres mesos de presó per blanqueig, ja que va usar aquest regal després com a forma de pagament en la compra d'altres models més cars, la diferència de la qual va abonar en metàl·lic.  

A canvi dels rellotges, les empreses de Transvia i Viajes Privilege, propietat de Catalán, haurien resultat adjudicatàries d'un total de 16 contractes per un import aproximat de 2,5 milions d'euros entre 2006 i 2015.

La sentència, que encara no és ferma, suspén l'exregidor de càrrec públic i el condemna a pagar una multa de 25.000 euros. L'empresari Catalán també ha sigut condemnat a nou mesos de presó. 

Primeres reaccions

La presidenta del PP de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha recordat que Grau ja no forma part del seu partit i que sempre respecta les sentències judicials. "No tenim res a dir", ha afegit. 

L'alcalde en funcions de València, Joan Ribó, ha dit que, en el moment en què la sentència siga ferma, cap empresa implicada en aquest cas tornarà a fer negocis amb l'Ajuntament de València. "Tenim unes normes de contractació ètiques que ens impedeixen arribar a acords amb empreses d'aquest tipus", ha assegurat.

També et pot interessar

stats