Condemnat a 13 anys de presó l’exdiputat del PNB Alfredo de Miguel

En el cas De Miguel s’investiga una xarxa dedicada al cobrament de comissions il·legals a canvi de l’adjudicació de contractes públics.

L’exdiputat foral Alfredo de Miguel, en una imatge d’arxiu
L’exdiputat foral Alfredo de Miguel, en una imatge d’arxiu / Europa Press

L’Audiència Provincial d’Àlaba ha condemnat l’exdiputat foral Alfredo de Miguel, llavors càrrec del PNB, a 13 anys i tres mesos de presó per diferents delictes de corrupció, encara que, per llei, només compliria un màxim de nou anys.

L’òrgan judicial ha donat a conéixer aquest dimarts la sentència del cas De Miguel, el major procés per corrupció celebrat mai a Euskadi, en el qual s’ha jutjat els responsables d’una xarxa vinculada a excàrrecs del PNB dedicada al cobrament de comissions il·legals a canvi de l’adjudicació de contractes públics.

La vista va estar precedida per un procés judicial que es va estendre al llarg de quasi tot el 2018. S’hi jutjava 26 persones per diversos delictes relacionats amb la corrupció que haurien sigut comesos entre el 2005 i el 2009. En el transcurs del juí, la Fiscalia va mantindre que la presumpta xarxa corrupta actuava com una “màfia” que no dubtava a recórrer a les “coaccions” per a obtindre l’adjudicació irregular de concerts públics.

La xarxa, segons manté el ministeri públic, estava liderada per Alfredo de Miguel i altres excàrrecs del PNB d’Àlaba. Per la seua part, els advocats dels principals acusats han basat part de la defensa a tractar de desacreditar la labor d’investigació i recopilació de proves efectuada per l’Ertzaintza, així com a qüestionar la veracitat dels testimoniatges i enregistraments efectuats per l’empresària que va destapar la trama, Ainhoa Alberdi.

També et pot interessar

stats