Concentració a València per a exigir la llibertat dels càrrecs en presó pel Procés

Vora 500 persones protesten davant de la Delegació del Govern central després de la detenció de Carles Puigdemont.

Moments de la manifestació enfront de la Delegació del Govern central a València
Moments de la manifestació enfront de la Delegació del Govern central a València / Manuel Bruque (EFE)

Vora 500 persones han acudit a la concentració convocada a València a través de les xarxes l'endemà de la detenció de Carles Puigdemont a Alemanya. Els assistents han ocupat la plaça dels Pinazo, enfront de la Delegació del Govern central, fins a tallar el trànsit del carrer de Colom. Diverses pancartes defensaven "Solidaritat amb Catalunya" i repetien la paraula "democràcia" com a resposta dels últims esdeveniments referents a la situació política catalana.

L'ambient ha estat marcat per càntics que donaven suport als polítics catalans en presó i demanaven la seua llibertat. Així ho reclamava Toni Gisbert, coordinador d'Acció Cultural del País Valencià, que a més afegia als micròfons d'À Punt Notícies que el diàleg és l'única solució possible per a aquest "problema polític que no sols afecta Catalunya sinó també la resta del estat espanyol". Així mateix, alguns membres del Grup Parlamentari Compromís hi estaven presents "a títol personal", com ara el diputat Josep Nadal, que ha declarat estar "preocupat per patir una regressió democràtica".

L'acte ha transcorregut de manera tranquil·la i la policia present no ha hagut d'intervindre en cap moment. No obstant això, un sector més jove del moviment antifeixista ha mostrat una pancarta on es llegia "Cremem la injustícia, desobeïm l'estat" i alguns d'ells han arribat a cremar fotografies del rei Felip VI.

També et pot interessar

stats