La concentració per la unitat suscita diferents lectures

45 mil persones, segons la Policia Nacional, han omplit la plaça de Colón per a reclamar eleccions anticipades i defensar la unitat d'Espanya.

VÍDEO | La concentració per la unitat suscita diferents lectures

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que és "un desastre" i una "pèrdua de valor fonamental de la convivència" el fet que es faça "una distinció entre espanyols bons i roïns". 

Puig s'ha pronunciat així en ser preguntat sobre la manifestació d'aquest diumenge convocada per PP, Ciutadans i Vox contra la política de diàleg del govern espanyol a Catalunya, i ha criticat que alguns dirigents polítics "han posat per damunt l'interés partidista i destructiu". En aquest sentit, ha valorat la Comunitat Valenciana com "un exemple de convivència". 

Baldoví: "és fonamental buscar llocs per a solucionar problemes"

Per al diputat de Compromís Joan Baldoví la convocatòria d'aquest diumenge a Madrid ha sigut un fracàs de la política de confrontació i espera que encara hi haja una oportunitat per al diàleg.  Baldoví ha defensat que és necessari intentar baixar la tensió. A més, ha afegit que "és fonamental no crispar i buscar llocs per a solucionar problemes". 

Bonig: "La manifestació no és contra ningú"

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, que ha assistit a la concentració, ha dit que els assistents no "van contra ningú", sinó que volen "defensar el que s'ha construït entre tots". 

La líder popular, que ha acompanyat el president nacional del PP, Pablo Casado, i la resta de presidents autonòmics, ha lamentat que "Puig i Oltra desqualifiquen la voluntat de la majoria dels espanyols, inclosos els valencians, de seguir vivint en pau". "Som una gran nació, diversa i plural, amb un projecte comú en què tots sumem", ha afegit. 

Dalmau: "Volen tornar al passat"

Per la seua part, el candidat de Podem a la presidència de la Generalitat, Rubén Martínez Dalmau, ha afirmat que les persones que s'han concentrat amb el lema "Per una Espanya unida, eleccions ja!", "d'alguna manera volen tornar al passat" amb "un pensament conservador i reaccionari".  

El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, en declaracions a À Punt NTC, ha qualificat la manifestació de "fracàs estrepitós de la política de confrontació". "Si volen eleccions, que facen una moció de censura", ha afirmat Baldovi, que ha demanat "donar una oportunitat al diàleg" i que "s'intente abaixar la tensió i buscar una solució" al problema polític que existix amb Catalunya. 

També et pot interessar

stats