La Comunitat Valenciana, tercera amb més procediments per corrupció oberts

Pérez Garijo ha apuntat que la lluita contra la corrupció "és fonamental per a avançar en la consecució dels objectius de desenvolupament sostenible".

Imatge d'arxiu del juí per la corrupció política i empresarial a l’entorn del contracte de recollida de fem d’Oriola
Imatge d'arxiu del juí per la corrupció política i empresarial a l’entorn del contracte de recollida de fem d’Oriola / Arxiu
09 de desembre 2019 - 17:55

La Comunitat Valenciana se situa com la tercera comunitat autònoma amb més procediments de corrupció oberts pels tribunals en el primer trimestre de 2019, amb dos encausats, per darrere de Múrcia i les Balears, respectivament.

De moment, en la segona meitat de l'any, els jutjats han dictat juís orals o processament per casos de corrupció contra un total de 21 persones a la Comunitat Valenciana, segons el Consell General del Poder Judicial (CGPJ). 

La Comunitat Valenciana suma així un total de 23 encausats per corrupció fins ara este 2019. En el 2018, hi va haver 57 persones encausades per aquest delicte.

En l'últim baròmetre publicat pel Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), corresponent a novembre, un 18,4 per cent d'espanyols situaven la corrupció entre els tres principals problemes d'Espanya.

Pérez Garijo veu "fonamental" la lluita contra la corrupció 

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha apuntat que la lluita contra la corrupció "és fonamental per a avançar en la consecució dels objectius de desenvolupament sostenible".

Pérez Garijo ha recordat que l'objectiu 16 de l'Agenda 2030 inclou metes com la lluita contra la corrupció basada en l'existència d'institucions eficaces i transparents que reten compte davant la ciutadania, així com les garanties d'accés públic a la informació.

També et pot interessar

stats