La Comunitat Valenciana rubrica en Fitur el compromís amb el turisme sostenible

Rubrica així l’aposta per la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic en matèria turística.

VÍDEO | La Comunitat Valenciana rubrica en Fitur el compromís amb el turisme sostenible

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha rebut en Fitur el certificat que materialitza l'adhesió de la Comunitat Valenciana als Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides. 

La directora executiva del Pacte Mundial de Nacions Unides, Cristina Sánchez, ha fet lliurament al president d'aquest certificat, que substancia el compromís de la Comunitat Valenciana amb la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic.

Sánchez ha donat l'enhorabona a la Comunitat Valenciana “per aquest compromís, que no és fàcil, perquè implica tindre les idees molt clares”. 130 empreses i entitats valencianes ja s'hi han compromés.

Segons ha explicat Puig, els Objectius de Desenvolupament Sostenible no són una iniciativa d'una ciutat o un país concret, sinó de la humanitat: “Estem davant reptes enormes i hem d'adoptar mesures contundents: acabar amb la pobresa, amb les desigualtats socials, amb la deterioració del medi ambient, amb la crisi demogràfica”. “Es tracta de capil·laritzar totes aquestes accions en el territori valencià i més concretament en l'activitat turística”, ha subratllat.

El cap del Consell ha reiterat que el turisme valencià viu un moment positiu, tal com revelen els últims indicadors de despesa turística o xifres de visitants, fet que demostra que s'està “resistint davant una situació complexa”. 

“Alguns dels nostres competidors, com Turquia o Egipte, han tornat a millorar el seu posicionament i estan de nou en condicions de competir a uns preus absolutament inassolibles per a nosaltres. És cert que el nostre creixement no pot estar mai associat a preus o salaris baixos, però és cert que la competitivitat és fonamental”, ha agregat.

També et pot interessar

stats