La Comunitat Valenciana rep quasi 9 milions del Pacte d'Estat per a lluitar contra la violència masclista

La valenciana és la tercera comunitat autònoma que més rep, després de Catalunya i Madrid.

Juan Carlos Fulgencio, delegat del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, ha subratllat que la lluita contra la violència masclista és "una qüestió d'Estat".
Juan Carlos Fulgencio, delegat del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, ha subratllat que la lluita contra la violència masclista és "una qüestió d'Estat".

La Comunitat Valenciana rep 8,9 milions d'euros del govern espanyol per a lluitar contra la violència masclista després de l'aprovació del reial decret 9/2018, que va definir els criteris de repartiment pressupostari del Pacte d'Estat. És, d'aquesta manera, la tercera comunitat autònoma que més rep, després de Catalunya i Madrid.

En un comunicat, el delegat del govern espanyol al territori valencià, Juan Carlos Fulgencio, ha subratllat aquest divendres que la lluita contra la violència masclista és "una qüestió d'Estat per a l'executiu que presideix Pedro Sánchez". Fulgencio ha informat que, fins al 30 de setembre, 4.124 dones de la Comunitat Valenciana han sigut perceptores de la renda activa d'inserció per a víctimes de violència de gènere.

La Comunitat també ha percebut uns altres 6,5 milions d'euros a través de plans personalitzats per a dones víctimes de violència de gènere i els seus fills i filles, accions que garantisquen el dret a l'assistència social integral i programes de suport a víctimes d'agressions o abusos sexuals.

Per la seua banda, el Ministeri de Foment ha impulsat un nou marc de solucions d'habitatge per a les víctimes de violència de gènere, dins del Pla Estatal d'Habitatge 2018-2021, i la Comunitat ha subscrit el conveni pel qual rebrà 164,5 milions d'euros per a gestionar, convocar, adjudicar i pagar les diferents ajudes del pla.

També et pot interessar

stats