La Comunitat Valenciana i la regió italiana de l'Emília-Romanya s'alien en defensa de la indústria ceràmica

Les dues regions han de reduïr les emissions de CO2 en els pròxims anys mantenint la vitalitat d'aquesta indústria i els llocs de treball.

El president Puig, aquest dimart, durant la reunió telemàtica. / GVA
El president Puig, aquest dimart, durant la reunió telemàtica. / Generalitat.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, s'ha reunit aquest dimarts de manera telemàtica amb el president de la regió italiana de l'Emília-Romanya, Stefano Bonaccini. Durant la trobada, els dos presidents han acordat actuar de manera coordinada i conjunta per a defensar els interessos de la indústria ceràmica espanyola i italiana alhora que per a garantir el procés de descarbonització.

Les dues regions aglutinen la major producció ceràmica d'Europa, indústria que ha d'afrontar els objectius de la Comissió Europea de reduir les emissions de CO₂ en els pròxims anys. En aquest context, Puig i Bonaccini estan d'acord en la necessitat de traslladar a la Comissió Europea les reivindicacions del sector per a poder fer una transició energètica que no pose en perill la viabilitat de les empreses.

Els dos governs han acordat dirigir-se al Comité de les Regions i a la Comissió Europea amb un escrit conjunt en què que sol·licitaran una reunió amb el vicepresident de la Comissió Europea, Frans Timmermans, per a explicar-li la situació i buscar les fórmules per tal d'aconseguir que la indústria taulellera faça la transició garantint la continuïtat d'un sector tan rellevant per a l'economia de les dues regions.

També et pot interessar

stats