La Comunitat Valenciana rebrà trenta milions d’euros del fons social extraordinari

El Consell de Ministres ha aprovat el repartiment de 300 milions per a reforçar les polítiques d’atenció a les famílies.

La portaveu de l’executiu i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres
La portaveu de l’executiu i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres / Efe.

El govern espanyol ha aprovat la distribució per comunitats autònomes del fons social extraordinari que es va dotar amb 300 milions d’euros per a reforçar les polítiques socials i d’atenció a les famílies, especialment les més vulnerables. D’aquesta xifra, una desena part, 30 milions, anirà a la Comunitat Valenciana.

“Els recursos del fons seran només per a fer front a les situacions derivades del Covid-19”, ha subratllat la portaveu de l’executiu i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

Montero ha anunciat que la variable més rellevant a l’hora de determinar el repartiment ha sigut la població, encara que s’han tingut en compte altres factors com “la dispersió o el percentatge de població major de 65 anys”. Així, Andalusia és la que més fons rebrà, un total de 51,7 milions d’euros, seguida per Catalunya (45,5 milions) i per la Comunitat de Madrid (38,8 milions).

25 milions per a la beca menjador

D’altra banda, el Consell de Ministres ha aprovat el repartiment d’un altre fons social extraordinari dotat amb 25 milions d’euros per a ajudes que garanteixen el dret bàsic d’alimentació dels xiquets en situació de pobresa. D’aquests 25 milions, la Comunitat Valenciana en rebrà 2,3, el 9,25%.

En concret, les ajudes es destinaran a famílies amb fills d’infantil a secundària que tingueren concedida la beca menjador per a aquest curs i que s’han vist desproveïts d’aquesta a causa del tancament dels centres escolars per l’emergència sanitària pel coronavirus.

També et pot interessar

stats