La Comunitat Valenciana rebrà 365 milions del FLA extraordinari, 115 més dels previstos

El Ministeri d’Hisenda aprova aquests fons, que se sumen als 51,8 que arribaran a través del FLA ordinari.

Els fons del FLA aportaran liquidesa als comptes públics
Els fons del FLA aportaran liquidesa als comptes públics

La comissió d’assumptes econòmics, que depén del Ministeri d’Hisenda, ha aprovat destinar a la Comunitat Valenciana 365,25 milions d’euros procedents del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) extraordinari. Aquesta xifra suposa que fins al territori valencià arribaran 115 milions més dels 250 inicialment previstos. 

A banda d’aquesta quantitat, que arribarà a través del FLA extraordinari, la Comunitat Valenciana rebrà 51,8 milions d’euros contemplats en el FLA ordinari. 

Amb aquestes noves aportacions del Ministeri d’Hisenda i els 450 milions d’entregues a compte del FLA que ja havia rebut la Comunitat Valenciana, les arques públiques de la Generalitat rebran 867 milions. Segons l’anunci fet per Pedro Sánchez, els fons es desbloquejaran abans del 10 de novembre, data de celebració de les eleccions generals

Valoració positiva des del Consell

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha valorat molt positivament el desbloqueig del FLA i ha assenyalat que els més de 800 milions d’euros rebuts “suposaran una important injecció per al teixit econòmic valencià, perquè els proveïdors podran cobrar millor”. Respecte a l’increment de més de cent milions respecte al FLA extraordinari previst, Puig ha indicat que “ajudarà a fer els pagaments amb millors possibilitats”. 

La Comunitat Valenciana és la segona autonomia, per darrere de Catalunya, que més fons ha rebut en el quart trimestre del Fons de Finançament per a les Comunitats Autònomes. 

També et pot interessar

stats