La Comunitat Valenciana rebrà 2,8 milions per a crear centres d'atenció 24 hores a víctimes de violència sexual

El Ministeri d'Igualtat impulsa aquests espais a tot el país perquè n'hi haja almenys un per província: actualment només existeixen a Madrid i Astúries

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, en una imatge d'arxiu
La ministra d'Igualtat, Irene Montero, en una imatge d'arxiu / Alejandro Martínez Vélez / (Europa Press)

La Comunitat Valenciana rebrà 2,8 milions d'euros per a la creació de centres d'atenció integral 24 hores a víctimes de violència sexual. Són diners procedents de fons europeus que el govern espanyol ha aprovat aquest dimarts distribuir territorialment. En la reunió setmanal del Consell de Ministres ha donat llum verda als criteris del repartiment i la dotació concreta per a cada autonomia, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

A proposta del Ministeri d'Igualtat, el territori valencià comptarà amb una inversió de 2.868.256,82 euros el 2022, que sumats als 1.229.252,93 destinats el 2021 fan un import total de 4.097.509,75 euros. La quantitat global d'aquesta partida per a totes les comunitats i ciutats autònomes ascendeix a 46,2 milions.

Des de l'administració estatal expliquen que aquests diners es destinaran a la creació de centres d'assistència integral 24 hores a víctimes de violència sexual a totes les províncies i les ciutats amb Estatut d'Autonomia. L'objectiu és que n'hi haja almenys un en cada província. Actualment, només existeixen a Madrid i Astúries.  

Aquests espais atenen dones majors de setze anys víctimes o supervivents d'atacs sexuals, siguen recents o passats. Per a accedir-hi no cal interposar cap denúncia i l'enfocament està centrat en la víctima i supervivent de la violència. El treball als centres s'adaptarà a les demandes, temps i necessitats de les víctimes i les persones professionals del centre tindran formació especialitzada en gènere, enfocament de gènere, drets humans, interseccionalitat, violència contra les dones, violències sexuals, trauma, crisi i emergència.

També et pot interessar

stats