La Comunitat Valenciana rebrà 1.559 milions per a compensar el 75% de la desviació de l’objectiu de dèficit del 2019

Soler ha assenyalat que la Generalitat disposarà d'una liquiditat total de 3.357 milions d'euros.

Palau de la Generalitat
Palau de la Generalitat / À Punt NTC.

El govern espanyol ha acordat aquest dijous assignar un total de 1.559 milions a la Comunitat Valenciana per a atendre part de les desviacions de l'objectiu de dèficit de 2019.

En concret, es destinen 230 milions al denominat extra FLA i 1.329 milions al fons extra i de facilitat financera.

En el conjunt de les comunitats autònomes s’ha destinat un total de 4.152 milions d'euros amb càrrec al fons de finançament. En aquest repartiment es destinen 2.165,25 milions d'euros al denominat extra FLA i 1.986,75 milions d'euros a l'extra i de facilitat financera.

3.357 milions de liquiditat

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha mostrat satisfacció després de conéixer l'activació del FLA extraordinari. Soler ha afirmat que la Generalitat disposarà de 3.557 milions de liquiditat total per a fer front a la Covid-19, sense comptar amb la part que li correspondrà dels 16.000 milions del fons no reemborsable que el govern espanyol ha destinat a les comunitats autònomes per a fer front a l'emergència sanitària.

"Atenent les nostres reivindicacions, el govern espanyol s'havia compromés a accelerar l'activació del FLA extraordinari, que normalment s'activa el mes de juliol", ha manifestat.

També et pot interessar

stats