La Comunitat Valenciana, quarta amb més inversions als Pressupostos de l'Estat

“El president del govern espanyol ha complit la paraula”, assegura Ximo Puig, que ha destacat el creixement del 61% de la inversió.

Els PGE destinaran 1.190 milions d’euros en inversions per a la Comunitat Valenciana

Els pressupostos generals de l’Estat destinaran 1.190 milions d’euros en inversions per a la Comunitat Valenciana, segons la informació que ha facilitat aquest matí la ministra d’Hisenda Maria Jesús Montero. Es tracta de 450 milions més que fa un any, la qual cosa representa un creixement del 61% i el major increment interanual de totes les autonomies, situant-se en quart lloc. 

Segons els comptes públics, la Comunitat Valenciana rebrà el 9,8 per cent de totes les inversions de l’Estat, una quantitat similiar a la demanda històrica de la Generalitat per a vincular la dotació pressupostària de la Comunitat Valenciana al pes de la seua població, i que inclou la nova clàusula que s’ha afegit en la reforma de l’Estatut, que es va presentar en el Congrés en desembre de 2018.

En xifres totals, la valenciana serà la quarta autonomia amb més inversions, per darrere d'Andalusia, Catalunya i Madrid. 

Ximo Puig: "el president ha complit"

“El president del govern espanyol ha complit”, ha explicat el president de la Generalitat, Ximo Puig, en la primera valoració que ha fet dels PGE. “Tindrem un pressupost que per primera vegada en els últims 15 anys s’acosta a allò que ens correspon”, ha afegit.

Puig també ha avançat que ha acordat amb Hisenda presentar esmenes per valor de 28 milions d’euros per augmentar la dotació de 10 milions que els pressupostos de 2019 han aprovat per al tranport a l’àrea metropolitana de València.

També et pot interessar

stats