A la Comunitat Valenciana, el PSOE obté nou senadors, i el PP, tres

Els populars perden sis parlamentaris respecte als comicis passats, mentre que Podem-Compromís-EUPV es queda sense representació.

A la Comunitat Valenciana, el PSOE obté nou senadors, i el PP, tres

Amb el 99,28% del vot escrutat, el PSOE aconsegueix nou senadors a la Comunitat Valenciana, que no va obtindre representació directa en 2016, davant dels tres del PP, que perd sis parlamentaris a la cambra alta, ja que en els passats comicis va arribar als nou representants que tenen ara els socialistes.

Es queda sense representació Podem-Compromís-EUPV, formacions que en els passats comicis concorrien de forma conjunta i van aconseguir tres parlamentaris, mentre que en aquesta ocasió es presentaven Compromís i Podem-EUPV per separat.

La participació ha sigut del 75,59%, quatre punts més que en 2016, amb una abstenció del 24,41%, quatre punts menys; un 3,03% de vots nuls, i un 1,94% de vots en blanc.

Senadors per València

Per València, els senadors del PSOE seran el catedràtic de Filosofia del Dret de la Universitat de València Javier de Lucas, fitxat com a independent i que ha obtingut un 28,76% dels vots; la diputada Mercedes Berenguer, amb el 27,37%, i Pedro Rodríguez, amb el 25,95%.

El senador del PP Fernando de Rosa, magistrat que ha sigut president de l'Audiència de València i vicepresident del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), ha obtingut un 23,26% de suports.

Senadors per Alacant

Per Alacant, seran senadors els candidats socialistes José Asensi Sabater (29,13%), Ana Martínez Zaragoza (28,21%) i Carlos Giménez Bertomeu (26,55%). Pel Partit Popular, serà senador el regidor i president dels populars il·licitans, Pablo Ruz (25,41%). Queda fora la històrica dirigent del PP Adela Pedrosa, segona en la candidatura.

Senadors per Castelló

A Castelló seran senadors pel PSOE el que ha sigut diputat en el Congrés Artemi Rallo (30,87%), Ana Belén Edo (30,12%) i Josep Lluís Grau (28,63%), que repeteix. En el cas del PP, repeteix en la cambra alta Salomé Pradas (25,48%).

També et pot interessar

stats