La Comunitat Valenciana perdrà un senador autonòmic en haver-se’n reduït la població

La pròxima legislatura passarà a tindre’n cinc, que es repartiran els grups després dels comicis autonòmics del 28 d'abril.

La pròxima legislatura la cambra alta tindrà 57 senadors autonòmics
La pròxima legislatura la cambra alta tindrà 57 senadors autonòmics / Arxiu

La Comunitat Valenciana perdrà un senador autonòmic la pròxima legislatura i passarà a tindre’n cinc, que es repartiran els grups parlamentaris de les noves Corts després dels comicis autonòmics del 28 d'abril.

En 2015 la Comunitat Valenciana va elegir sis senadors autonòmics, ja que tenia una població de 5.004.844 habitants. Açò significa que li corresponia designar el senador que tenen totes les comunitats i cinc més, un per cada milió d'habitants. Ara, en tindre una població inferior als cinc milions, perdrà un senador per designació parlamentària.

Els sis senadors que van triar les Corts Valencianes en 2015 van ser Rita Barberà i Alberto Fabra (PP), Joan Lerma (PSPV), Pilar Lima (Podemos), Carles Mulet (Compromís) i Luis Crisol (Ciutadants). La mort de Barberà en 2016 va obligar a nomenar Antonio Clemente.

La resta d'autonomies no registrarà cap canvi. D'aquesta manera, en la pròxima legislatura la cambra alta tindrà 57 senadors autonòmics (en comptes dels 58 actuals) i un total de 265 membres (un menys que fins ara). La majoria absoluta se situa en els 133 senadors o senadores.

També et pot interessar

stats