La Comunitat Valenciana augmenta el nombre de places d'atenció immediata i d'acollida de menors no acompanyats

L'increment ve motivat per les necessitats generades davant la creixent arribada de xiques i xics en situació de desemparament.

Imatge d'arxiu.
Imatge d'arxiu.

El ple del Consell ha aprovat aquest divendres la tramitació per a la contractació del servei d'atenció immediata i primera acollida dels menors estrangers no acompanyats atesos en el territori valencià. L'import d'adjudicació global s'eleva a 4,86 milions d'euros.

Aquest increment de places ve motivat per les necessitats generades davant la creixent arribada de xiques i xics no acompanyats en situació de desemparament a la Comunitat Valenciana. Aquesta és la cinquena autonomia que més en rep en el conjunt d'Espanya, segons ha explicat la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra.

El nou model contempla un reforç en els equips d'atenció dels centres, la qual cosa permet donar una atenció més especialitzada i individualitzada. A més, s'han introduït nous perfils professionals, com ara les persones mediadores interculturals o els tècnics d'igualtat de gènere, per a atendre la diversitat en tots els centres.

També et pot interessar

stats