Compte arrere per a tancar pactes municipals de les principals ciutats

Aquest dilluns hi ha hagut reunions a Castelló de la Plana, Alacant i València per a acabar de tancar acords de governabilitat.

L'alcaldessa en funcions de Castelló, Amparo Marco, i l'alcalde en funcions d'Alacant, Luis Barcala
L'alcaldessa en funcions de Castelló, Amparo Marco, i l'alcalde en funcions d'Alacant, Luis Barcala

Quan falten només cinc dies per a la constitució dels ajuntaments, s’acceleren les negociacions per a conformar els governs municipals. De fet, aquesta vesprada hi ha reunions a les tres capitals de la Comunitat Valenciana: Castelló de la Plana, Alacant i València.

En els dos primers casos, aquest dilluns han començat les converses per a tancar pactes de governabilitat ens els consistoris. 

Reedició del pacte del Grau a Castelló de la Plana

El PSPV de Castelló de la Plana ha començat la ronda de contactes amb els grups municipals per a tancar acords que garantisquen el govern de la capital de la Plana després de les eleccions municipals del 26M.

Les negociacions del PSPV amb Podem-Castelló en Moviment-EUPV i Compromís tenen com a objectiu reeditar el pacte progressista del Grau, gràcies al qual socialistes i Compromís han governat la ciutat, amb Amparo Marco al capdavant, els últims quatre anys.

Alacant: l’únic ajuntament en mans de la dreta

Aquesta vesprada ha tingut lloc la primera reunió entre Ciutadans i el PP amb vista a la investidura en l'Ajuntament d'Alacant i en la Diputació. Ha sigut una primera presa de contacte, on el PP ha acceptat les condicions sine qua non que Ciutadans exigia per a començar les negociacions.

Pepe Ciscar ha acompanyat Luis Barcala i Carlos Mazón per part dels populars, mentre que Toni Cantó ha encapçalat la delegació de Ciutadans. Les negociacions començaran consensuant les polítiques que han de seguir, però no exclouran ni l'alcaldia d'Alacant ni la presidència de la Diputació.

Segona reunió a València

En canvi, a València, la comissió negociadora de Compromís i PSPV s'ha reunit aquest dilluns per segona vegada per a conformar el nou “govern de coalició, estable i de progrés que done resposta als reptes de València els pròxims quatre anys”. 

En la trobada del passat divendres, Joan Ribó i Sandra Gómez ja van confirmar la reedició del Pacte de la Nau.

El pacte a Elx, més a prop

A Elx la primera reunió entre PSPV i Compromís ha tingut lloc aquest matí. El portaveu de l'executiva municipal socialista d'Elx, Ramón Abad, ha afirmat que el partit està "més a prop" d'arribar a un possible pacte de govern amb Compromís a l'Ajuntament il·licità.

Socialistes i Compromís, han aprofundit en el programa de govern, un full de ruta que "porte progrés i benestar" i "resolga les necessitats de la ciutat". També s'han abordat les diferents àrees de gestió que tindrien les dues formacions polítiques, que, juntes, sumen majoria en el consistori d'Elx.

També et pot interessar

stats