Compte arrere per a renovar l'alcaldia d'Alacant

La presentació de la renúncia del socialista Gabriel Echávarri inicia el procés d'un mínim de 20 dies per a l'elecció d'un nou alcalde.

Reunió entre el PSPV-PSOE i el grup municipal Guanyar Alacant.
Reunió entre el PSPV-PSOE i el grup municipal Guanyar Alacant.

El rellotge de l'Ajuntament d'Alacant marca el compte arrere per a investir nou alcalde o alcaldessa. La presentació de la renúncia de Gabriel Echávarri en la secretaria del ple del consistori obri els terminis per a la nova elecció. Des del dilluns 9 d'abril hi ha deu dies naturals per a convocar un ple de renúncia. A partir d'aquest ple comptaran 10 dies naturals més per a fixar un ple d'investidura per a elegir nou alcalde o alcaldessa d'Alacant. El ple d'investidura podria convocar-se l'última setmana d'abril. 

El grup socialista ja ha començat les negociacions per a conservar l'alcaldia en mans de la regidora i actual portaveu socialista, Eva Montesinos. Fins al novembre passat, l'Ajuntament d'Alacant estava governat per un tripartit format pels socialistes, Guanyar i Compromís. El processament d'Echávarri va trencar el tripartit, però ara la seua dimissió obri un escenari polític nou. Gabriel Echávarri està processat en dues causes: una per presumpte cas de fraccionament de contractes en la Regidoria de Comerç, i una altra per prevaricació per l'acomiadament de la cunyada del portaveu del PP a l'Ajuntament d'Alacant.

Eva Montesinos necessita sumar 15 vots per a ser alcaldessa. A l'ajuntament alacantí el PSPV té sis regidors, el Partit Popular huit, Guanyar cinc, Ciutadans cinc, Compromís tres, i hi ha dos membres no adscrits provinents de Guanyar i Ciutadans. El partit socialista ha d'aconseguir majoria absoluta en primera votació, en cas contrari governarà la llista més votada en les passades eleccions municipals, que va ser la del Partit Popular.

La negativa del PP

La negativa del PP

Els socialistes han mantingut contactes ja amb els grups municipals de Guanyar Alacant i Compromís. Les pròximes reunions seran amb els regidors no adscrits i amb Ciutadans. Eva Montesinos ha anunciat que vol reunir-se amb tots els grups, també amb el Partit Popular, invitació que ha rebutjat el portaveu popular Luis Barcala si és per a parlar de la investidura de la regidora socialista. 

El grup de Ciutadans mostra recel davant de l'oferta socialista. Guanyar i Compromís s'han mostrat més receptius a donar suport a Eva Montesinos. La clau per a arribar als 15 regidors la podrien tindre els dos regidors no adscrits, sobretot, la regidora Nerea Belmonte que formava part del grup municipal de Guanyar Alacant. El rellotge marca el compte arrere de les negociacions.

També et pot interessar

stats