Compte arrere per a la investidura de Pedro Sánchez

El socialista té garantits 167 vots a favor, 164 en contra i 19 abstencions, pel que aconseguiria ser investit en segona volta.

Compte arrere per a la investidura de Pedro Sánchez

A només 24 hores perquè comence el ple d’investidura, el candidat a la presidència del govern espanyol, Pedro Sánchez, ja té garantida la majoria simple per a poder ser investit en segona volta. 

Ara mateix, el socialista té garantits 167 vots a favor, 164 en contra i 19 abstencions, amb l'abstenció a última hora de Coalició Canària i el vot a favor del BNG

El PSOE ha firmat aquest divendres els acords als quals ha arribat amb Compromís, Nova Canàries, Terol Existeix i el BNG perquè els seus diputats donen suport a la investidura.

Acord entre Compromís i PSOE

En l’acord, els socialistes es comprometen a abordar en huit mesos la reforma del finançament. En cas que no s’aprove, hi haurà compensacions en els pressupostos generals de l’Estat per a garantir el funcionament dels serveis bàsics de la Comunitat Valenciana.

S’hi inclouen altres acords, com ara la defensa de l’agricultura valenciana, el pagament del deute de la Marina de València, una ampliació sostenible per al port de València, i millores en la connexió de l’aeroport de l’Altet amb Alacant i Elx. 

ERC s’abstindrà en la votació 

Aquest dijous el Consell Nacional d’ERC va validar l’acord aconseguit amb el PSOE per a una taula de negociació entre governs per tal de buscar una solució al conflicte a Catalunya, segons el qual s’abstindrà en la investidura.

Precisament, l'executiva federal del PSOE s'ha reunit aquest divendres per a aprovar l’acord amb els republicans. D'altra banda, el PSOE ha advertit Revilla que si els regionalistes càntabres voten no a Sánchez, trencaran el pacte de govern a Cantàbria. 

També et pot interessar

stats