Compromís, Units Podem, PDeCAT, ERC i EH Bildu veten els Pressupostos Generals

Entre els arguments que presenten al Senat destaca la "cronificació" de les desigualtats entre territoris.

Joan Baldoví, en la seua intervenció al Congrés durant la moció de censura
Joan Baldoví, en la seua intervenció al Congrés durant la moció de censura / Zipi (Efe)

Compromís, Units Podem, PDeCAT, Esquerra Republicana de Catalunya i EH Bildu han registrat al Senat un vet al Projecte de Llei de Pressupostos Generals de l'Estat per al 2018 perquè consideren que no responen a les necessitats de la ciutadania.

El vet presentat per Compromís argumenta que els pressupostos no s'han elaborat amb la "visió de repartir els diners de tots en les necessitats de tots", sinó que s'ha fet per a pagar als bancs, rescatar autopistes, finançar empreses d'armament o "partits mercenaris que venen el seu vot a canvi d'inversions territorials".

En la mateixa línia es perfila el documentat elaborat per EH Bildu que remarca que els pressupostos aprovats "cronifiquen" la desigualtat entre autonomies i tenen com grans beneficiaris la inversió en infraestructures, les despeses en defensa, la Casa Reial i els servicis secrets.

D'altra banda, el vet del PDeCAT incideix en el fet que el pressupostos no inclouen un nou model de finançament autonòmic, ni responen a les demandes polítiques, econòmiques i socials de Catalunya.

El PNB no presentarà vet perquè va condicionar el seu vot a favor de la moció de censura presentada pel PSOE al manteniment dels comptes aprovats pel PP.

També et pot interessar

stats