Compromís trenca el pacte de govern a Paterna i renuncia a les competències

La formació renuncia a les sis regidories que té en l'Ajuntament per desacords en el projecte de Puerto Mediterráneo.

Projecte que l'empresa Intu Eurofunds va presentar al juliol per a Puerto Mediterráneo
Projecte que l'empresa Intu Eurofunds va presentar al juliol per a Puerto Mediterráneo / Europa Press

El portaveu de Compromís en l'Ajuntament de Paterna, Juanma Ramón, i el regidor Carles Martí han anunciat que la formació dona per trencat el Pacte del Batà, mitjançant el qual governava aquesta ciutat de l'Horta en coalició amb el PSPV. Han confirmat també que demà presentaran la renúncia formal davant de l'alcalde a les sis regidories amb què compten en el consistori valencià.

Segons han explicat, la ruptura s'ha originat a causa de les desavinences existents entre les dues formacions pel projecte Puerto Mediterráneo, ara rebatejat com Intu Mediterrani, que s'han arrossegat tota la legislatura.

Compromís denuncia que s'ha produït una pèrdua de confiança en el seu soci. Asseguren que els socialistes han donat llum verda al projecte "usurpant" temporalment les competències d'urbanisme, fet que interpreten "com una porta oberta a eixir del govern municipal".

Compromís qualifica d'"irresponsable" la decisió de continuar executant el projecte de Puerto Mediterráneo per les implicacions que aquesta crisi pot tindre en l'estabilitat del Pacte del Botànic. Precisament, el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la vicepresidenta, Mónica Oltra, van mantindre ahir dimecres una reunió per a tractar de rebaixar les últimes tensions arran del vot positiu del Consell a la flexibilització del dèficit i a la creació d'una comissaria específica dedicada als casos de violència masclista a la Ciutat de la Justícia.

En la mateixa línia que Compromís, tant el PP com Ciutadans de Paterna han coincidit a dir que el trencament del pacte de govern local tindrà repercussions en el Pacte del Botànic.

L'Ajuntament de Paterna ha anunciat que durant aquest matí emetrà un comunicat per a valorar el trencament de l'acord de govern.

També et pot interessar

stats