Compromís treballarà per a suprimir les diputacions la pròxima legislatura

Micó vol avançar cap a un model comarcal "molt més pròxim" a la ciutadania.

El diputat Xavier Rius, amb la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, i la coportaveu de Compromís, Àgueda Micó
El diputat Xavier Rius, amb la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, i la coportaveu de Compromís, Àgueda Micó / Europa Press

La coportaveu de Compromís, Àgueda Micó, ha assenyalat aquest dilluns que treballaran en la pròxima legislatura per a suprimir les diputacions, perquè "no són una bona eina de vertebració territorial" i aplicar un model comarcal "molt més pròxim al ciutadà".

L'aposta de Compromís és acabar amb les diputacions i substituir-les per un model comarcal, encara que Micó reconeix que "no és fàcil" perquè per a suprimir les institucions provincials s'ha de reformar la Constitució.  No obstant això, ha defensat que un model comarcal és "molt més pròxim" a la ciutadania i per això es defensarà "amb tota la il·lusió i valentia" que caracteritza a Compromís.

En aquest sentit, Micó ha aclarit que, encara que advoca per la supressió de les diputacions i el traspàs de les seues competències a la Generalitat, mentre que Compromís estiga en les institucions provincials treballarà "perquè siguen útils i servisquen de la millor manera als valencians".

Micó ha oferit una roda de premsa al costat de la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, i el diputat Xavier Rius per a presentar un audiovisual que avalua els quatre anys de legislatura en la corporació provincial. En el seu balanç, Amigó ha incidit que s'ha acabat amb "les ajudes a dit, el clientelisme i l'amiguisme" i ara se segueixen criteris objectius. Així mateix, ha recalcat que han apostat per potenciar "l'autonomia municipal" i ja "no hi ha plans teledirigits".

També et pot interessar

stats