Compromís tramita l'expulsió del seus regidors del Poble Nou de Benitatxell per donar suport a la moció

La coalició no està d'acord amb la moció que dona l'alcaldia a Miquel Àngel Garcia.

Miquel Àngel Garcia, nou alcalde del Poble Nou de Benitatxell, atenent els mitjans després de votar la moció de censura
Miquel Àngel Garcia, nou alcalde del Poble Nou de Benitatxell, atenent els mitjans després de votar la moció de censura

Compromís ha iniciat la tramitació per a l'expulsió dels tres regidors que té a la localitat del Poble Nou de Benitatxell, a la Marina Alta, que han votat a favor de la moció de censura que ha tret de l'alcaldia Josep Femenia. Els tres regidors són Jorge Pascual Fuertes, Maria Teresa Roldan i Miquel Àngel Garcia, nou alcalde del municipi després de la moció.

Des de la direcció de Compromís han justificat aquesta decisió perquè la moció de censura ha tirat avant amb el suport d'una imputada per corrupció i un exregidor del PP, que fins ara donaven suport a Femenia (exmembre de Compromís i ara del partit Demòcrates Valencians) en l'alcaldia.

Compromís havia comunicat als seus regidors que la moció no estava avalada per l'executiva i que els càrrecs que la votaren s'enfrontaven a l'expulsió.

La moció es va presentar el passat gener, però el secretari municipal la va parar perquè tenia el suport d'un exregidor del PP, i estimava que el seu vot no comptava, ja que es considerava un trànsfuga. Un jutge va rehabilitar el regidor després de ser expulsat pel partit abans de donar-li l'alta com a militant i la moció es va reactivar.

Finalment, la moció de censura s'ha dut a terme i ha tirat avant. Miquel Àngel Garcia, de Compromís i que ara s'enfronta a l'expulsió del seu partit, és el nou alcalde del Poble Nou de Benitatxell amb el suport de 6 dels 11 regidors que formen la corporació. A la sessió no ha assistit una de les regidores del govern, el que ha suposat el desempat a favor de Miquel Garcia.

També et pot interessar

stats