Compromís-Sumar es reivindica com l'únic partit que reclama al Congrés el tren de la costa i els accessos de l'AP-7

Àgueda Micó, cap de llista per València a la cambra baixa, demana més inversions en infraestructures i connexions de rodalia "dignes" per a comunicar les comarques centrals amb el sud del territori

Acte de Compromís-Sumar a Gandia, aquest dimecres
Acte de Compromís-Sumar a Gandia, aquest dimecres / Europa Press

La cap de llista de Compromís-Sumar al Congrés per València, Àgueda Micó, ha reivindicat aquest dimecres a Gandia que sense la candidatura que lidera "ningú exigirà a Madrid la urgència del tren de la costa i els accessos de l'AP-7". En declaracions als mitjans en l'estació de Renfe de Gandia, ha defensat la necessitat de "tindre una veu valenciana que defense els interessos de la ciutadania" al Parlament espanyol.

La també secretària general de Més Compromís, que ha estat acompanyada pel número tres de la llista, Nahuel González (EUPV), ha criticat que "la falta d'inversió per part del govern a les comarques centrals provoca, per exemple, que siga impossible viatjar en rodalia des de Gandia" en direcció als municipis del sud. I ha lamentat que s'estiga "desconnectant per complet el territori de manera injustificada". "Es tracta d'una inversió fonamental per a les comarques centrals. Una connexió de rodalia digna que, a més de servir d'eix vertebrador territorial, aposta per una mobilitat sostenible", ha argumentat la candidata.

A més, Micó ha recordat que l'emergència climàtica requereix mesures per a impulsar "decididament" el transport públic. "No s'entén que siguem un dels territoris més poblats amb pitjors connexions ferroviàries de tot l'Estat. Una anomalia democràtica que el pròxim govern de l'Estat ha d'esmenar". Per això ha exigit "una xarxa de rodalia digna i moderna amb més inversió" i que l'administració estatal transferisca a la Generalitat les competències i els diners per a gestionar directament els trens, millorar els horaris i el temps de viatge i acabar amb retards i cancel·lacions recurrents.

En paral·lel, la candidata ha reclamat l'ampliació dels accessos a l'AP-7 perquè preste servei en totes les comarques valencianes que travessa. Una autopista del Mediterrani gratuïta que "faça d'eix vertebrador i no de barrera per a llocs com la Safor i la Marina, on no hi ha alternativa real per a moure's en el dia a dia", ha urgit.

També et pot interessar

stats