Compromís-Sumar exigirà que el salari mínim arribe al 60% del sou mitjà a Espanya

La formació capitanejada per Yolanda Díaz aposta per la jornada laboral de quatre dies per a avançar en conciliació familiar i per augmentar les indemnitzacions per despatxament

Els candats de Compromís-Sumar per València al Congrés i el Senat, amb la secretària general de CCOO PV, Ana Garcia (la segona per l'esquerra)
Els candats de Compromís-Sumar per València al Congrés i el Senat, amb la secretària general de CCOO PV, Ana Garcia (la segona per l'esquerra) / Twitter: @ccoopv

Compromís-Sumar, branca valenciana de la plataforma paraigua liderada per Yolanda Díaz i que engloba una quinzena de partits a tot Espanya, centra part del programa electoral per als comicis generals del 23J en l'obtenció de més drets laborals. Continuar incrementant el salari mínim interprofessional (SMI), augmentar les indemnitzacions per acomiadament i reduir els horaris laborals són algunes de les propostes que la coalició ha traslladat aquest dilluns al sindicat Comissions Obreres.

La cap de llista al Congrés per València, Àgueda Micó, ha assegurat durant la reunió mantinguda aquest dilluns amb la direcció de CCOO PV que durant la pròxima legislatura des de Compromís-Sumar exigiran que l'SMI —ara en 1.080 euros— puge almenys fins a cobrir el 60% del sou mitjà del conjunt espanyol. Es tracta de seguir la senda a l'alça que ha iniciat aquesta legislatura la vicepresidenta segona del govern espanyol, ministra de Treball i líder de Sumar, Yolanda Díaz.  

"El que volem és continuar aprofundint en la reforma del mercat laboral amb una mesura que té com a objectiu, d'una banda, continuar millorant els drets de les persones treballadores, i d'una altra, que l'augment de l'SMI comporte la pujada generalitzada de la resta de salaris", ha assenyalat Micó en un comunicat.

A més, la candidata ha defensat la necessitat d'augmentar les indemnitzacions per despatxament amb l'objectiu de millorar l'estabilitat laboral i enfortir els drets dels treballadors i les treballadores. "Un acomiadament més lliure i més fàcil només comporta més inseguretat i inestabilitat en el mercat laboral, a més de repercutir clarament en la salut mental de les persones".

Una altra de les propostes per a millorar la situació laboral de la ciutadania que la formació es fixa com a objectiu és la implementació de la jornada de 32 hores setmanals amb el mateix sou. Aposten per avançar cap a un nou model laboral amb la conciliació familiar en el centre i racionalitzar les hores de treball. Micó ha assegurat que Compromís-Sumar treballarà perquè aquesta iniciativa siga realitat. Permetrà, ha remarcat, "millorar la conciliació laboral i reestructurar de forma més eficient els processos productius, augmentant la productivitat mentre millora la qualitat del treball".

També et pot interessar

stats