Compromís registra una proposta perquè el govern espanyol condone el deute de la Marina de València

Demanen que es blinde per reial decret l'assumpció parcial del deute abans que es dissolguen les Corts.

Imatge d'arxiu del portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví. Europa Press
Imatge d'arxiu del portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví. Europa Press

El grup de Compromís en el Congrés ha registrat una proposició de llei perquè el govern espanyol condone el deute de la Marina de València, tal i com va anunciar el setembre passat el president de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez.

Compromís ha exigit mitjançant un comunicat que abans que es dissolguen les Corts es blinde per reial decret l'assumpció parcial del deute del Consorci València 2007 per part de l'administració general de l'Estat.

Per al portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, "l'assumpció del deute del Consorci València 2007 és un compromís que va més enllà dels pressupostos, la Marina de València és un pol d'innovació empresarial, social i cultural per a tot l'Estat espanyol".

"Des de Compromís sempre hem defensat que el deute de la Copa Amèrica de vela mereix el mateix tracte que el de les expos de Sevilla i de Saragossa, o el dels Jocs Olímpics de Barcelona. Els valencians mereixem el mateix tracte que han rebut els altres grans esdeveniments.

En la iniciativa de Compromís també s'insta l’executiu espanyol a establir les negociacions oportunes amb la Generalitat i l'Ajuntament de València per a garantir que es mantinga una adequada gestió de l'espai actualment gestionat pel Consorci València 2007.

També et pot interessar

stats