Compromís recorrerà la Comunitat Valenciana per a exigir "igualtat i respecte" per un finançament just

La coalició eixirà als carrers a recollir firmes per a demanar "inversions concordes amb el pes poblacional i el pagament del deute històric"

Campanya 'Exigim Igualdat, Exigim Respecte' de Compromís
Campanya 'Exigim Igualdat, Exigim Respecte' de Compromís / EuropaPress

Compromís ha presentat aquest divendres la campanya "'Exigim Igualdat, Exigim Respecte'· amb la qual la coalició eixirà al carrer a recollir firmes amb l'objectiu de reclamar "un finançament just, unes inversions concordes amb el pes poblacional i el pagament del deute històric generat per anys d'infrafinançament per part del govern estatal".

La coalició té prevista una "gran recollida de firmes" en molts dels municipis de la Comunitat Valenciana, centrant els esforços aquest dissabte, encara que la campanya s'allargarà durant les pròximes setmanes i es farà a llocs com València, Ontinyent, Alacant, Gandia, Xàtiva, Vila-real, Castelló de la Plana, Sogorb, Dénia, Puçol, Moncofa, Teulada, Calp, Soneja, Alcoi o Vinaròs, entre d'altres.

El síndic de Compromís a les Corts, Fran Ferri, ha detallat que aquesta campanya "comença en el Debat de Política General, fruit de l'infrafinançament al qual ens sotmet l'Estat espanyol governe qui governe. Així, amb aquesta campanya no sols es vol visibilitzar el greu problema d'infrafinançament que patim les valencianes i els valencians, sinó també, encoratjar la ciutadania a participar massivament en les manifestacions que tindran lloc el pròxim 20 de novembre a Castelló, València i Alacant".

Aquesta iniciativa està connectada amb la campanya "Tren cancel·lat" per a exigir un servei de rodalia "digne", la transferència dels recursos i la gestió del servei de rodalia valenciana a la Generalitat, així com l'ampliació del servei a tot el territori valencià.

"Quan parlem d'infrafinançament ocorre el mateix que quan parlem de Rodalia, que el govern espanyol es fa el desentés i que els partits d'àmbit estatal obliden aquestes reivindicacions en travessar la frontera valenciana", ha expressat Ferri.

Infraestructures i serveis a València

Per part seua, la regidora de Compromís de València Lucía Beamud ha volgut destacar els problemes als quals ha de fer front la ciutat per no disposar d'un finançament just. "Parlem de poder acabar el túnel passant, soterrar les vies, acabar el Parc Central i dotar de més recursos als nostres centres culturals, com el Museu de les Belles Arts que, a diferència d'altres museus estatals, no rep els recursos que mereix".

Per a Beamud, "no comptar amb un finançament suficient obliga les institucions municipals i autonòmiques valencianes a dedicar recursos propis extra, a diferència d'altres ciutats i autonomies, amb els quals sufragar serveis públics com l'educació, la sanitat o la dependència, aquesta última, encara amb un incompliment més sagnant perquè vulnera la llei de dependència estatal".

També et pot interessar

stats