Compromís reclama una reunió amb el PSPV i Podem per a reeditar el Pacte del Grau a Castelló

La comissió negociadora socialista comença dilluns els contactes amb la resta de partits per a avaluar possibles acords.

Ignasi Garcia (Compromís) i Amparo Marco (PSPV), en l’últim plenari de la legislatura
Ignasi Garcia (Compromís) i Amparo Marco (PSPV), en l’últim plenari de la legislatura

Compromís per Castelló ha demanat una reunió conjunta amb el PSPV i la coalició Podem-Castelló en Moviment-EUPV per abordar la reedició del Pacte del Grau a la ciutat. 

La formació taronja mou fitxa amb l'objectiu d'avançar les negociacions que permeten conformar un govern municipal que continue amb les polítiques d'esquerres que començaren en la passada legislatura. 

Fa nou dies que demanen aquesta trobada, però davant de la falta de resposta oficial per part dels interlocutors, Compromís l'ha requerida formalment. El vicealcalde en funcions de Castelló, Ignasi Garcia, ha afirmat que la ciutat està "per damunt de certes qüestions" i ha insistit que l'estabilitat del govern "no pot estar enlaire". 

El PSPV de Castelló ha fixat dilluns com el dia d'inici dels contactes que mantindrà la comissió negociadora amb els grups municipals per avaluar possibles acords de governabilitat. En primer lloc han convocat Podem-Castelló en Moviment-EUPV, que ja ha acceptat la invitació. Després, Compromís, que encara no ha confirmat que acudirà a la cita. 

Per a governar amb majoria absoluta els socialistes han de sumar els seus deu regidors, els tres que ha tret Compromís i l'únic que té Podem-Castelló en Moviment-EUPV.

També et pot interessar

stats