Compromís reclama inversions que compensen l'infrafinançament valencià en els pròxims pressupostos generals de l’Estat

Àgueda Micó, diputada de Compromís-Sumar, ha advertit al PSOE que "no volen un nou cas Castor" i ha emfatitzat que continuaran lluitant contra l'ampliació del port de València

Roda de premsa de la diputada de Compromís-Sumar Àgueda Micó
Roda de premsa de la diputada de Compromís-Sumar Àgueda Micó / @aguedamico (X)

Compromís ha reclamat aquest dimecres que els futurs pressupostos generals de l'Estat contemplen inversions en la Comunitat Valenciana que compensen l'infrafinançament que pateix l'autonomia, entre les quals figuren una modernització del servei de Rodalia ferroviari.

En roda de premsa en el Congrés, la diputada valencianista i portaveu adjunta de Sumar, Àgueda Micó, ha indicat que el grup plurinacional disposa d'un equip negociador amb el PSOE per als futurs comptes públics, en el qual se senten representats. Després d'assegurar que espera que els futurs comptes vegen la llum prompte, ha subratllat que en l'àmbit estatal s'aspira, entre altres qüestions, a millorar la inversió en dependència, els permisos de maternitat i un avanç en polítiques socials.

Quant a l'agenda valenciana, Compromís vol inversions territorialitzades "a l'altura del que es mereixen els valencians", per l'infrafinançament històric en els recursos que l'administració estatal transfereix. Micó ha emmarcat aquestes inversions via pressupostos com una "compensació" al nostre territori fins que s'escometa un nou sistema de finançament autonòmic.

Micó, al PSOE: "No volem un nou cas Castor"

Micó ha reiterat el rebuig tant de Compromís com de Sumar a l'ampliació del port de València. Ho fa un dia després que el digital El Confidencial publicara que ni la vicepresidenta, Yolanda Díaz, ni cap ministre de Sumar no s'hauria absentat ni abstingut de la decisió del Consell de Ministres. La coalició ja va desmentir la informació aquest dimarts.

En aquesta línia, la diputada valencianista ha remarcat que el soci minoritari de l'executiu de coalició estatal va presentar un escrit amb les al·legacions en contra d'aquest projecte en una reunió preparatòria del Consell de Ministres que va donar llum verda a l'extensió d'aquesta infraestructura. Micó ha advertit al PSOE que "no volen un nou cas Castor" i els ha acusat de practicar "negacionisme mediambiental". També ha recordat la via judicial oberta per Compromís per a intentar paralitzar el projecte.

També et pot interessar

stats