Compromís reclama al govern espanyol transparència en els pagaments a Enagás per Castor

Denuncia que s'estan pagant quantitats que no corresponen i demana auditories per a justificar-les.

El magatzem de gas natural Castor
El magatzem de gas natural Castor / Europa Press

El senador de Compromís Jordi Navarrete ha reclamat “transparència” al govern espanyol en els pagaments realitzats a Enagás pel manteniment de les instal·lacions de Castor, davant de les costes de Vinaròs, al Baix Maestrat. A més, li ha demanat que inicie ja el desmantellament del magatzem de gas.

Compromís havia preguntat al govern espanyol sobre les liquidacions a Enagás i el cost real que les auditories havien determinat que s'ha d'abonar a la gestora tècnica del sistema gasista.

En concret, la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència insta a abonar 15,72 milions anuals pels treballs de manteniment. Compromís es pregunta perquè Enagás diu que “són suficients 8,7 milions quan el govern espanyol va ordenar a la CNMC que n’abonara el doble, fins que les diferents sentències del Constitucional han obligat a retornar els diners al Sistema de Liquidacions Provisional”.

La coalició valenciana ha anunciat que demanarà explicacions sobre els motius pels quals s'alteraren els criteris, i ha assenyalat el govern espanyol com a “responsable d'estar pagant quantitats que no corresponen”.

També et pot interessar

stats