Compromís i PSPV-PSOE acorden un govern de coalició a l'Ajuntament de València

El grup liderat per Ribó tindrà una vicealcaldia i 5 regidories, mentre que els socialistes de Gómez, una vicealcaldia i 4 regidories

Imatge d'arxiu de les negociacions per a tancar un acord de govern a l'Ajuntament de València
Imatge d'arxiu de les negociacions per a tancar un acord de govern a l'Ajuntament de València

Compromís i PSPV-PSOE han acordat aquest divendres un govern de coalició a l'Ajuntament de València per a reeditar un acord com el Pacte de la Nau, tot i que encara no s'ha determinat el nom que rebrà. Hi haurà dos vicealcaldies, una per a cadascuna de les dues formacions.

La creació de la figura de la vicealcaldia, a petició del PSPV, era una de les qüestions que havia encallat les negociacions.

A més, hi haurà 9 àrees de govern, 5 ocupades per la formació que lidera l'alcalde Joan Ribó, i 4 per als socialistes de Sandra Gómez.

L'acord s'ha aconseguit 47 dies després de la celebració de les eleccions municipals del 26 de maig. S'han hagut de celebrar tretze reunions en els quals s'han posat de manifest els desacords i la desconfiança entre les dues formacions.

Joan Ribó va ser reelegit alcalde el 15 de juny amb els vots dels 10 regidors del seu partit, Compromís, per primera vegada la força més votada a la ciutat, i els 7 del PSPV-PSOE.

També et pot interessar

stats