Compromís i el PSPV formalitzen el pacte de govern en l’Ajuntament de València

La formació taronja tindrà una vicealcaldia i 5 regidories, mentre que els socialistes, una vicealcaldia i 4 regidories

Imatge d’arxiu de Joan Ribó i Sandra Gómez
Imatge d’arxiu de Joan Ribó i Sandra Gómez / Europa Press

Aquest dimecres es formalitza el pacte de govern en l’Ajuntament de València aconseguit entre Compromís i el PSPV per als pròxims quatre anys. Així ho ha anunciat l’alcalde, Joan Ribó, que ha destacat que han estat “corregint alguns errors en el repartiment d’àrees”.

L'acord el van anunciar divendres després d'arribar a bon port les negociacions entre les dues formacions. Aquest acord va concloure que l'executiu local tindrà dues vicealcaldies, una per a Compromís i una altra per al PSPV, i nou àrees de gestió. Des d'aquesta data, han treballat per a tancar i perfilar detalls i altres qüestions, i poder-les plasmar sobre el paper.

Precisament dimarts es va conéixer l'organigrama definitiu del consistori. En aquest nou mandat, el regidor de Compromís per València Giuseppe Grezzi ha assumit les regidories de Platges i Qualitat Acústica i de l'Aire, a més de la de Mobilitat Sostenible i Transport Públic. Una altra modificació és la inclusió de la Regidoria de Salut i Consum Responsable, que assumeix Emiliano García (PSPV), també responsable de Turisme i Internacionalització.

D'altra banda, el primer edil ha assegurat que s'ajorna a dijous el ple d'organització de l'Ajuntament, previst inicialment per a aquest dimecres. En aquest ple s'ha de donar el vistiplau a la distribució del nou govern local i de les comissions informatives, al nombre d'assessors de cada grup, i a la revisió dels sous dels regidors, entre altres assumptes.

També et pot interessar

stats