Compromís protesta a les Corts per la proposta d’excloure Alacant del predomini lingüístic valencià

Els diputats de la formació han exhibit cartells reivindicatius amb lemes com "Sí a Alacant", "Sí al Postiguet", "Sí a les Fogueres" o "Sí, visca Alacant en valencià"

Protesta dels diputats de Compromís en les Corts
Protesta dels diputats i diputades de Compromís a les Corts / À Punt

Els diputats i diputades del grup parlamentari Compromís han mostrat diversos cartells aquest dijous a l'inici del ple de les Corts, on han de comparéixer els consellers d’Agricultura, Medi Ambient i Turisme, per a reivindicar la vinculació d'Alacant amb la llengua pròpia. Als cartells es podien llegir lemes com "Sí a Alacant", "Sí al Postiguet", "Sí a les Fogueres" o "Sí, visca Alacant en valencià".

Aquesta acció naix en protesta per la declaració institucional de Vox que es debatrà aquesta vesprada a l'Ajuntament d'Alacant, que proposa excloure la ciutat d'Alacant del predomini lingüístic valencià marcat per la Llei d'ús i ensenyament.

El síndic de Compromís, Joan Baldoví, ha remarcat que "aquells que volen aniquilar els drets lingüístics dels alacantins i alacantines ens tindran en contra, no permetrem aquest atac a la identitat històrica d'Alacant".

També et pot interessar

stats