Compromís proposa tancar els centres comercials de més de 800 metres quadrats

El PSPV argumenta que "milers de treballadors no se'n poden anar al carrer".

Compromís proposa tancar els centres comercials de més de 800 metres quadrats
Compromís proposa tancar els centres comercials de més de 800 metres quadrats

Compromís proposa reforçar les restriccions a la Comunitat Valenciana amb el tancament de tots els centres comercials de més de 800 metres per a minimitzar al màxim les aglomeracions i mantindre la "coherència" amb el tancament total de la restauracia, vigent des de la setmana passada.

Mentrestant, el PSPV, el seu soci majoritari de govern, insisteix que els valencians estan "pràcticament confinats" i la immensa majoria van del treball a casa. "Ja no es pot tancar més el comerç. No són els 'lobbies', són els treballadors: si en Ikea treballen mil persones no se'n poden anar demà al carrer", ha defés el seu síndic, Manolo Mata.

La proposta de Compromís va ser ratificada aquest dilluns a última hora per la seua comissió de coordinació institucional, reunida per a avaluar la tercera onada. Al seu juí, aquesta situació evidencia que les mesures que ha defés les últimes setmanes i que el Consell va implantar dilluns (tancament total de la restauració i de comerços a les 18 hores) eren "imprescindibles per a reduir els contactes socials".

Per això, la coalició planteja "anar un poc més allà" en les mesures amb el tancament de grans centres comercials i el foment del teletreball, així com que el govern adopte restriccions "més estrictes o que almenys done les eines per a això a les comunitats autònomes", ha exposat el seu portaveu parlamentari, Fran Ferri, en declaracions abans de la junta de síndics.

La seua petició és estalviar qualsevol tipus de contacte social i reduir al màxim la mobilitat, perquè "l'única evidència garantida que es té en aquesta pandèmia és que la distància social és la millor manera de reduir els contagis i ajudar a rebaixar la pressió sanitària", a més d'aprofundir en el treball a distància "sempre que siga possible" i tant en empreses com en l'administració sense destruir ocupació.

El socialista, per la seua banda, ha rebutjat el tancament de grans superfícies perquè "quan el comerç està al 30% significa que hi ha persones que s'alcen cada dia per a treballar" i ha il·lustrat que "si hi ha cues en Ikea és que està complint l'aforament". "La classe treballadora és la més afectada per la pandèmia", ha recalcat, i ha destacat la situació pròxima al confinament a la Comunitat mentre que "altres països diuen que estan confinats i no obliguen a portar màscareta".

També et pot interessar