Compromís proposa “revertir” la Llei d'Administració Local perquè es puguen tornar a crear entitats locals menors

L'Ajuntament de València fa força amb Benimàmet perquè puga constituir-se com a entitat local menor.

L'Ajuntament de València, amb el suport de Ciutadans, portarà al ple una moció per suportar Benimàmet en la seua reivindicació.
L'Ajuntament de València, amb el suport de Ciutadans, portarà al ple una moció per suportar Benimàmet en la seua reivindicació.

Compromís ha presentat al Congrés una proposició de llei, per a tornar a la Llei d'Administració Local anterior a la reforma de 2013, que permeta crear entitats locals menors

Compromís ha presentat una proposició de llei en el Congrés dels Diputats per a “revertir” la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (LRSAL) de 2013, impulsada pel PP, i tornar al marc jurídic anterior, de manera que es puga tornar a permetre la creació de noves entitats locals menors.

El diputat de Compromís Enric Bataller ha qualificat la reforma del PP com un “endarreriment de la democràcia participativa” i espera que “si tot va bé, tal vegada en juny de l'any que ve podria iniciar-se la tramitació de l'actual llei” encara que també és conscient que la Mesa del Congrés té una '“majoria artificial conservadora” que pot dilatar molt la tramitació. Per això també presenten una altra proposició no de llei perquè la comissió de política es pronuncie sobre el tema i agilitzar així el procés.

El cas de Benimàmet

Precisament, Benimàmet és un d'aquests nuclis de població inferior a un municipi que vol convertir-se en entitat local menor i augmentar l'autogovern. Per a expressar el seu suport a aquesta reivindicació, l'equip de govern de l'Ajuntament de València, amb el suport de Ciutadans, portarà al ple del dijous 15 de novembre una moció en la qual es compromet a “acompanyar” Benimàmet en la seua reivindicació.

En aquest sentit, la regidora de Compromís a l'Ajuntament de València, Consol Castillo, ha recordat el compromís de la seua formació per a “aprofundir en la descentralització”, dotar de “major autonomia als pobles", “reconèixer la seua característica identitària” i “donar veu” a la voluntat dels territoris.

També et pot interessar

stats