Compromís proposa que les Corts exigisquen al govern espanyol que presente els pressupostos

Ximo Puig demana als grups polítics "visió d'Estat" per a donar suport als comptes estatals del 2019.

El ple de les Corts en una imatge d'arxiu
El ple de les Corts en una imatge d'arxiu / GVA

El portaveu de Compromís, Fran Ferri, ha proposat a les Corts que els grups acorden una resolució per a exigir al govern espanyol que presente el projecte de pressupostos generals de l'Estat per al 2019 i que aquest incloga els punts de l'agenda valenciana que la cambra va votar per unanimitat. 

Ferri ha plantejat la proposta en la sessió de control al president de la Generalitat, Ximo Puig, i ha explicat que sense pressupostos les promeses sobre inversions i deute a la Comunitat Valenciana estan enlaire i que l'alternativa de "governar a força de decret llei ens recorda Rajoy".

El síndic de Compromís ha convidat tots els grups polítics a sumar-se a la resolució, de la mateixa manera que es van oposar al projecte de pressupostos anterior. En la seua opinió, "ni el govern de Rajoy abans, ni el de Pedro Sánchez ara, "aporten solucions als problemes concrets" que els valencians han posat sobre la taula.

El president Ximo Puig veu amb bons ulls aquesta proposta, perquè considera "fonamental" que es presenten uns comptes públics estatals per al 2019, tot i que insisteix que el més important és que, una vegada presentats, s'aproven. Per això, ha demanat als grups polítics que tinguen "visió d'Estat" i els donen suport. 

El cap del Consell, i del PSPV, assegura que mantenen la pressió sobre l'executiu socialista en les reivindicacions sobre el finançament i les inversions a la Comunitat Valenciana, "sense cap tipus de diferència" amb el govern de Mariano Rajoy. "No renunciarem mai al que ens correspon" i "no defallirem en la nostra vocació d'exigència", ha recalcat. 

Puig ha volgut deixar clares les diferències entre l'executiu popular i l'actual govern de Pedro Sánchez, que considera que "s'ha compromès públicament a impulsar la reforma" del model de finançament autonòmic i mentrestant "està prenent mesures pal·liatives".

També et pot interessar

stats