Compromís presenta una nova proposta per al PAI de Benimaclet

Aquest document preveu 720 habitatges, el PAI actual preveu 1.345.

Compromís presenta una nova proposta per al PAI de Benimaclet
Compromís presenta una nova proposta per al PAI de Benimaclet

Dos mesos després de presentar una proposta alternativa al PAI previst per Metrovacesa a Benimaclet, Compromís en l'Ajuntament de València ha llançat una nova alternativa. El vicealcalde de València, Sergi Campillo, ha presentat aquest dimecres en roda de premsa el projecte de Compromís 'Benimaclet: una proposta de consens' per al Pla d'actuació integrada (PAI) en aquest barri. Campillo ha destacat que és una proposta "oberta", en un "nou model de ciutat democràtica, integradora, participativa, de consens i que protegisca l'horta del barri".

El PAI actual preveu 1.345 habitatges i aquesta segona proposta de Compromís en preveu 720. La nova proposta, a més, manté 95.235 metres quadrats d'horta (més de 300 horts comunitaris). El regidor de Compromís, que aquest dimecres estava acompanyat de l'arquitecte David Estal, ha assegurat que aquest pla desclassificaria el 35,6% de la superfície.

També ha assegurat que aquesta vol ser "una proposta de consens". Campillo assegura que des de Compromís pretenen crear una taula de diàleg amb el PSPV-PSOE, partit amb el qual governa la ciutat, les associacions veïnals i els propietaris del sòl dels terrenys, amb la finalitat d'arribar a un acord en el PAI de Benimaclet. També ha remarcat que la proposta no es "tancada" i que es pretén arreplegar l'essència del barri i la voluntat del veïnat. De fet, la proposta "té en compte les dotacions exigides per la Federació de Veïns, com són una zona esportiva, un centre sociocultural i l'escoleta".

El PSPV considera "segregador i excloent" el model

El portaveu dels socialistes de la ciutat de València, Borja Sanjuán, ha afirmat que la proposta que ha presentat Compromís sobre Benimaclet respon a "un model segregador i excloent que no té res de progressista".

Així s'ha manifestat a través d'un comunicat en el qual també ha assegurat que es tracta d'una "proposta unilateral i partidista, que no està parlada amb ningú i que va en contra del procés participatiu de Benimaclet".

Les seues principals raons són que, en la proposta de Compromís, desapareix un col·legi que s'havia pactat amb el veïnat en el primer projecte. A més es "renuncia a disposar d'un parc d'habitatge públic i dotacional" i es mantindran els solars, ja que el sòl "continuarà sent propietat privada".

Sanjuán ha insistit que Compromís ha presentat "una proposta que dona l'esquena a les reivindicacions veïnals, que va en contra de l'interés general de la ciutat", mentre que considera que la vicealcaldessa i responsable d'Urbanisme, Sandra Gómez, sí que està treballant per a anar de la mà del veïnat i incorporar les seues propostes al model de Benimaclet 15' amb el qual els socialistes volen "donar una resposta de consens a totes les persones i famílies que viuen en el barri".

També et pot interessar