Compromís presenta una moció al Congrés per a assegurar la gratuïtat de l'AP-7

La diputada Marta Sorlí ha afirmat en 'Les notícies del matí' que el govern central "se n'ha de fer responsable".

Compromís presenta una moció al Congrés per a assegurar la gratuïtat de l\'AP-7
Compromís presenta una moció al Congrés per a assegurar la gratuïtat de l'AP-7

Compromís presentarà, aquest dimarts, una moció al Congrés que demana al govern espanyol la gratuïtat de l'autopista AP-7 quan acabe la concessió el desembre de 2019 i que treballe ja en el disseny de les connexions de la via amb els municipis per on passa, tal com han aprovat les Corts per unanimitat.

En aquest sentit, la diputada de la formació en el Congrés, Marta Sorlí, ha afirmat en Les notícies del matí que el govern central és qui té la competència i, per tant, "se n'ha de fer responsable". A més, Sorlí ha apuntat que la Generalitat "no podria assumir el cost" a causa de l'infrafinançament.

La setmana passada, Compromís va preguntar al ministre de Foment, José Luis Ábalos, per la gratuïtat de l'AP-7. Ábalos va assegurar que no hi hauria pròrroga però que “gratis no hi ha res” i que el necessari augment de la inversió en conservació i manteniment s'havia de costejar “via impostos o via pagament per utilització”. Sorlí, en relació amb les paraules del ministre, ha assegurat que estan enfront de "contradiccions constants". "Quan PSOE i PP estan en l’oposició exigeixen que siga gratuïta i quan arriben al govern obliden que els valencians no tenim una infraestructura", ha afegit la diputada.

També et pot interessar

stats