Compromís presenta la Carta d'Alacant per a defendre el municipalisme

La creació d'un centre estatal d'Emergència Climàtica al Baix Segura és un dels cinc punts del text.

La Carta d'Alacant és un document firmat pels alcaldes i regidors de Compromís a les comarques del sud
La Carta d'Alacant és un document firmat pels alcaldes i regidors de Compromís a les comarques del sud / @compromis (Twitter)

Compromís ha presentat aquest dimarts la Carta d'Alacant. El document, firmat pels alcaldes i regidors de la formació valencianista i obert a la resta de partits i agents socials i econòmics, té com a objectiu defendre el municipalisme.

La creació d'un centre estatal d'emergència climàtica al Baix Segura és un dels cinc punts dels quals consta aquest text. A més, la Carta d'Alacant pretén impulsar l'acció local i recull reivindicacions, com ara la modificació de la regla de despesa aplicable als ajuntaments, una reforma del finançament local, el compliment del pla de rodalies a les comarques d'Alacant i la creació d'un institut nacional d'emergència climàtica al Baix Segura.

Gerard Fullana, portaveu de Compromís a la Diputació d'Alacant, ha destacat que demanen mesures urgents al govern central que "permeta als regidors treballar de forma àgil", com ara eliminar les restriccions d'utilització del superàvit i flexibilitzar la contractació de personal "llevant burocràcia per als municipis".

També et pot interessar

stats