Més-Compromís posa les bases per a renovar la direcció a l'octubre

Els valencianistes trien Gerard Fullana i Raquel Tamarit per a coordinar la ponència política i d'estatuts i Sara Gómez com a presidenta de la comissió organitzadora del Congrés

Congrés de Més-Compromís celebrat aquest dissabte
Consell de Més-Compromís celebrat aquest dissabte / Més-Compromís

El Consell Nacional de Més-Compromís, el màxim òrgan del partit entre congressos, ha donat el tret d'eixida al seu congrés ordinari convocat per a octubre amb el qual la formació renovarà la direcció, els estatuts i les estratègies polítiques per als pròxims quatre anys.

L'encarregat de coordinar la ponència política de Més serà Gerard Fullana, actualment diputat a les Corts. Per la seua banda, la ponència d'estatuts estarà a càrrec de l'equip de Raquel Tamarit, fins fa uns mesos consellera d'Educació, i exalcaldessa de Sueca.

El Consell Nacional de Més-Compromís també ha votat Sara Gómez, militant del col·lectiu de Castelló de la Plana i treballadora del grup parlamentari de Compromís a les Corts, com a presidenta de la comissió organitzadora del Congrés.

La secretària general de Més-Compromís, Amparo Piquer, s'ha adreçat als membres del Consell Nacional per a explicar la seua aposta perquè Compromís siga una força política "forta, cohesionada, plural" i que done resposta al conjunt de la seua militància com un "partit de partits, amb òrgans comuns democràtics, representatius i funcionals que siguen els autèntics espais de decisió. Perquè la cohesió i la fortalesa no poden estar disputades amb la pluralitat, i la pluralitat no pot estar disputada amb la democràcia i la representativitat", ha dit.

Objectiu: "Un eurodiputat que treballe per al País Valencià"

A més, Amparo Piquer ha defensat la voluntat d'iniciar un procés de negociacions i una campanya electoral que faça que Compromís torne a tindre veu a Brussel·les: "Tenim un altre repte majúscul, recuperar la representació del valencianisme d'esquerres al Parlament Europeu", ha dit. "Mirarem pels interessos de Compromís i la millor manera d'obtindre un eurodiputat que treballe per al País Valencià des de Brussel·les", ha explicat la secretària general de Més.

També et pot interessar

stats