Compromís porta a la Fiscalia un edil del PP que va desitjar a Arran “el camí de Guillem Agulló”

Esquerra Republicana pregunta al govern espanyol si demanarà a la Fiscalia que investigue els fets.

Captura de pantalla del missatge de l'edil del PP a la pàgina d'Arran de la Sénia en Facebook
Captura de pantalla del missatge de l'edil del PP a la pàgina d'Arran de la Sénia en Facebook / Compromís

El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha presentat aquest divendres una petició telemàtica a la Fiscalia General de l’Estat perquè estudie i valore si unes declaracions recents del portaveu del PP a Càlig (Baix Maestrat), Óscar Robles Collell, podrien ser constitutives de dos delictes d’odi. Robles va escriure a Facebook que desitjava als joves de l’organització independentista Arran de la Sénia: “amb una miqueta de sort seguiran el camí de Guillem Agulló”, el jove de Burjassot que va ser assassinat per l’extrema dreta fa 27 anys.

Compromís i el PSPV van demanar aquest dimecres l’expulsió del portaveu municipal del PP de Càlig després que va fer aquest comentari.

Segons el senador, la humiliació i trivialització de l’assassinat d’Agulló o d’incitació directa d’odi i violència contra la gent d’Arran, i la posterior justificació, “podrien ser constitutives de dos casos clars” de delictes d’odi d’acord amb el tipificat en article 510.1 i 510.2 del Codi Penal.

Per a Mulet “la llibertat d’expressió sempre ha de ser un bé a protegir, on càpien fins i tot les barbaritats més estrambòtiques, però d’ací a banalitzar l’assassinat per motius ideològics i desitjar i incitar l’assassinat dels contrincants polítics hi ha un abisme”.

ERPV preguntarà al govern espanyol si la Fiscalia investigarà el cas

Esquerra Republicana del País Valencià ha registrat una pregunta al govern espanyol, a través del Grup Republicà del Congrés, perquè explique si instarà la Fiscalia perquè investigue d’ofici les declaracions de l’edil del PP, per tal d’aclarir i demanar responsabilitats penals, en cas que n’hi haja.

“No pot ser que hi haja cantants a l’exili o condemnats com Valtònyc o Pablo Hassel per fer comentaris sobre la corona que després, com s’ha vist, s’ajustaven a la realitat mentre es consent la impunitat una i mil vegades d’aquells que en xarxes i en públic insulten la figura de Guillem Agulló i altres víctimes del feixisme –explica el líder d’ERPV, Josep Barberà– crec que tenim el deure de barrar el pas al feixisme amb totes les eines que tenim al nostre abast”, ha dit.

També et pot interessar

stats